Flytur mellom karibiske øyer i Bahamas

2 min lesetid

Å fly i Karibien er helt fantastisk! I påsken 2010 var jeg noen dager i Nassau i Bahamas, hvor det blant annet ble tid til en flytur med en lokal flyinstruktør fra KA Flight Training Centre.

Pilot foran en hvit Piper Cherokee med blå og røde striper
Jeg, The pilot of the caribbean, i gang med preflight inspection på Lynden Pindling - Nassau International Airport.

Den planlagte ruta gikk fra Lynden Pindling, Nassau International Airport på New Providence Island til North Eleuthera (nordøst for Nassau) og tilbake. På North Eleuthera skulle vi ta en touch and go.

Flere curiseskip liggende til kai, sett fra lufta
På nordover mot Eleuthera fløy vi over havna i Nassau hvor blant annet Oasis of the Seas, verdens største cruiseskip, lå til kai. Skipet har 16 dekk, og bildet illustrerer vel egentlig ganske bra hvor digert det er. De andre skipene er ikke akkurat små!

Flyplassen i Nassau var rimelig travel, og radiobruken var en del annerledes enn hva en er vant med i Norge. Høyt tempo, mange forkortelser, en del slang og lokal karibisk dialekt gjorde at det egentlig var helt greit at instruktøren var med og at han tok seg av det meste av radiosnakkinga.

Rose Island omgitt av turkist hav
Rose Island, øst for Nassau / New Providence Island. Vi fulgte undervannsryggen nordøstover mot North Eleuthera. Ryggen, og The Great Bahama Bank for øvrig, krones av små øyer som dette hele veien.

Landinga på North Eleuthera var utfordrende med en ganske heftig sidevind i tillegg til generelt turbulente forhold. Her fikk jeg gjøre alt selv, vi kom oss helberget ned og opp igjen. I Nassau, derimot, var det instruktøren som var pilot in command.

Lokale tjuvtriks var nødvendig for å komme seg fort nok ned og unna vei da vi skulle lande i Nassau. Det stod ei lang rekke større fly og venta på å få ta av i det vi kom skjærende inn fra siden gikk rett fra base leg til touch down. En raskere ekspedert landing har jeg aldri vært med på.

Paradise Island og Nassau, sett fra lufta
Paradise Island er øya til venstre i bildet. Downtown Nassau ligger på New Providence Island som er til høyre i bildet.

Det var utrolig gøy å få prøve seg i et annet luftrom enn det en er vant med, også er det selvsagt morsomt å fly mellom karibiske øyer! Vel nede på Nassau International ble det et par nye timer i loggboka - og jeg var mange erfaringer rikere.