Med småfly til Wien

2 min lesetid

Å fly gjennom Wien, over Donau, er en fantastisk opplevelse. Å fortsette langs alpene til Salzburg, er like fantastisk. På turen opplevde vi også både snag (feil på fly) og dårlig vær. En nødvendig, men ikke planlagt, landing gjorde at vi måtte forklare oss for politi og at vi fikk bot for landing etter stengetid..!

Fly og crew etter landing i Wien. Fra venstre: Ola, Michael og Anders. Foto: Michael Katz.

Hele rundturen til Wien og tilbake bestod av elleve etapper:

 1. Kjeller - Roskilde (Danmark)
 2. Roskilde - Szczecin (Polen)
 3. Szczecin - Wroclaw (Polen)
 4. Wroclaw - Ostrava (Tsjekkia)
 5. Ostrava - Brno (Tsjekkia)
 6. Brno - Wien (Østerike)
 7. Wien - Salzburg (Østerike)
 8. Salzsburg - Bayreuth, et nødvendig men ikke planlagt stopp (Tyskland)
 9. Bayreuth - Stendal (Tyskland)
 10. Stendal - Aarhus (Danmark)
 11. Aarhus - Kjeller

Michael har skrevet en superfin og detaljert bloggpost om denne turen, så derfor henviser jeg like godt bare videre til den:

Les hele historia om turen til Wien på flygeek.no.

Andre kanaler

Historien om flyturen til Wien stod på trykk i Flynytt sitt reisebilag (våren 2018). I det samme reisebilaget bidro også jeg med en artikkel. Det var om flyturen til vi hadde til Duxford, som i sin tid også ble blogget om.

Forsiden til flymagiasinet "Flynytt"
Småflykameratene Ola og Anders (undertegnede) figurerer på forsiden til selveste Flynytt sitt reisemagasin i 2018. Historier fra to av turene våre, til Wien og Duxford, stod på trykk der. Bildet på forsiden ble tatt av Michael, som også har vært med på alle langturene våre.

Som seg hør og bør ble det også filmet en del underveis. Det er satt sammen en playlist på YouTube, hvor det er video fra de fleste etappene. Sjekk den ut der, eller klikk play under her:

På innflygning til Wien fikk vi lov til å følge Donau gjennom byen. En helt fantastisk og spektakulær opplevelse. Like før landing lyste varsellampen "LOW VOLTS", som gjorde at oppholdet i Wien ble noe lenger enn planlagt. Men vi kom oss helberget ned, og flyet ble fikset. Her er video fra turen fra Brno i Tsjekkia til Wien i Østerike.